Result PMR




Assalamualaikum.
Hari yang ditunggu tunggukan dah tibaaaa. Rasa gementar, of course lah ada. Bukan ja gementar, takut, ketar, seram, nak pengsan pon ada (tipu je har har har). Beberapa minggu before tarikh umum result pmr diketahui, berketul ketul status pasal kemusyikilan tarikh sebenar umum result pmr keluar kat new feeds aku. Bukan fb je, twitter lagi banyak. Aku pon terpedaya dengan tarikh kononnya sebenar-benarnya iaitu 23 december keluar result. Jadi takde lah rasa takut sangat memandangkan lambat lagi nak ambik resultnya. One day tu buletin utama kasitau tarikh 19 december 2013 adalah tarikh yg sebenar-benarnya dan aku, macam biasa. Tak rasa pape.

Straight to the point sebab aku tak tahu nak taip apa lagi, pagi tadi, aku termimpi aku sampai lewat ke sekolah. Nasib baik mimpi je. Kelam kabut aku cari jam bawah bantal. Sampai sekolah, bising bising sembang pasal mimpi itulah inilah. Bila masuk dewan, duduk sebelah meja result kelas 3A, dapat jugak tengok sikit sikit hehehe. Masa tu lah rasa gementar terasa. Bila pengetua dengan cikgu lain naik atas pentas bawak dua bunga, aku dah dapat agak dua orang cina kelas aku comfirm nnti dapat bawak balik rumah punya. Ustazah bagitau ada peningkatan bla bla and yang dapat 5A dan ke atas ambik result atas pentas.

Dup dap dup dap 

" .... Nuril ...."

Treng teng teng, bila dengar ustazah sebut nama tu, i was like .. ding dong. Masa tu aku tak dengar apa dah. Nama orang lain yang disebut sekali pon aku dengar. Hinggalah aku ternampak hidayat lari pergi peluk and cium parents dia, baru aku tersedar. Padahal kalau boleh nak je aku pandang and peluk kawan kawan aku and say thank you sebab bila nama aku sebut dorang bersorak tahniah tahniah semua. Aku just tengok pentas, sekeliling dengan muka blur. Nama aku kah? Kena naik pentas ke? Betapa nervous nak aku time tu. Rasa mcm nak nangis je masa pengetua peluk and cium dahi. Syukur Alhamdulillah. Dapat capai target walaupun sebenarrnya C bukanlah dalam target wa :') 

Gambar atas dipeluk pengetua hohoho
Gambar tengah with classmates yang dapat 5A+
Gambar bawah the awkwardness sitting beside two 7As.

Lepas sesi tangkap gambar dengan rasa sedih (sedih adalah sebabnye) aku nampak ramai yang peluk kawan. Peluk sambil nangis. Yang cakap perkataan yang sangat tersentuh dekat kawan mcm harini hari last dia bernafas pon ada. Aku cari kawan kawan aku and bila jumpa sorang sorang ucap tahniah. Aku jumpa fathin, dia peluk aku sambil nangis. 

So bila aku balik rumah and online, tak ramai pon yang tanya dapat berapa. Mostly cakap tahniah and congrats. Cuma sorang je bersemangat sangat nak tau result aku, kak dija. Belum masuk dewan lagi dah tanya dapat berapa. Sampai kredit habis wkwkwkwk sorry tak balas. Bagi akulah walaupun sebenarnya aku mengharap dapat lebih, tapi bila aku dapat A semua subjek yang aku expect boleh dapat, dah bersyukur sangat sangat. Aku takde lah jeles dengan orang lain yang dapat straight As or hampir straight, cause im happy with my result :D  But it's just hard to accept that im the one who my parents put their hopes on. Apa apa pon, terima kasih kepada sesiapa yang mendoakan dan wish congrats. Tahniah for those yang berjaya :)


Alhamdulillah 5A 2B 1C.

Update #1 gambauu atas. peace yo *26 dis


16 comments:

Watch your words, dude.