Moody

Assalamualaikum

Can you see it ? 

Hai, dah jawap salam belum? Belum? Jawap sekarang. Keh, Hello again. Ada sesiapa moody harini? *angkat tgn* Huhu, meluat plus hate. Semua start dari cik itik gembo-gembo tuh! Siapa? Tak penting. So, today agak pelik sebab aku p sklah dengan Anis. Memang hari-hari naik van yang sama. Tapi selalunya aku dok dgn Fathin. Tetiba dia lambat then kena tinggal. Hakhak! Gelak jahat dulu. Sembang mia sembang mcm kami mmg rapat. Sampai dpan sklah jmpa Fatini. P Kedai, balik skolah jmpa Balqis. P kantin, Fathin baru mai. Huahuahua! xD

Direct to the moody stories, Harini kami dah rancang nak main air. Hehehe, agak kebudak-budakkan. Actually kami nak main semalam. Tapi disebabkan ada emergency yg ntah papa mak aku mai ambik kat skolah, serta merta terbatal. Mana boleh main tanpa aku?! So, lepas rehat bermulalah peperangan air. Main mia main, banjir satu kelas. Yang paling gerun, belakang kelas basah gegiler. Dah la belakang tu tempat geng-geng laki. OMGoat!Kena sound kaw-kaw dengan minah yang dikenali dengan 'ekin'. Macam la tu tempat dia. Melebih plak :P

Nak tau tak macam mana, apa, siapa dan bila belakang kelas boleh lencun? Actually sebelum tu, anis ada sembuq ayaq kat aku. Banyak gilaaaaaa! Mau tak panas. Tunggu masa ja nak balas. Sampai kat belakang kelas tu, Aku sembuq dia habis-habisan. Tetiba ja dia pegang botol aku then pusing. Penutup terbuka dan ..... Dari pintu belakang sampai kat meja belakang basah. Anis plak lari kat luar. Aku mia takut terus buang botol dalam tong sampah. Now, can you tell me siapa yang bersalah sekarang?

At the end, aku bertengkar dgn anis. Sikit-sikit je la. Paling meluat dengan kunak. Dia la yang paling melebih. Padahal kalau dia susah, kami jugak dia cari. 50 posen la, pensil la, pembaris la, singgit smua dia mintak. Sabar je la. Tadi pon dia buad dunno ja lepas sound kami. Takpa-takpa. Tengok la esok. Talk to my hand!

Sebenarnya takda la moody sangat pasal ni. Tapi pasal .. dia. Sengaja buat aku sakit hati. Try not to be angry bird. But now Im being angry human! For your information, aku ni jenis yang kuat cemburu. So please, kalau nak gatal-gatal jangan biar aku tau. :

Hehe, terajin ;3

Fact - Aku benci air mata.



Doodle pertama



Hai. Assalamualaikum. Yes, first time buat doodle akhirnya berjaya! Thanks to Myra Azraff cause sharing ilmu dia buad doodle. Stuff dia smua cute miut gituu. Hehehe, actually aku mula berdoodle moodle ni bila aku tengok header aku yang macam ... ehem. Bila tengok header reader yang cun tuh, jeles mula bertandang. Oh cewah! xD

Mempersembahkan! melebih plak -.-

Weewit! :3

The End



Happy eid !


Nak join ? 

Assalamualaikum, Hello! Amacam raya tahun ni ? Best ? Yah, sikit-sikit. Tahun ni aku beraya di kampung. Lagi. Yeaa, memang la best. Jumpa sepupu, main mercun .. Tapi setiap tahun beraya kat kampung pon boring jugak. K dah, entry ni bukan nak cita pasal atas ni, tapi nak story pasal raya aku pada tahun 2012. Oh yea! xD

Aku b'tolak kedah before berbuka. Ek, sehari sebelum raya. Sehari before say 'byebye' to Bulan Ramadhan. Hukhuk :'| Mula-mula tu dah rancang nak bebuka dengan maksu aku, tapi mak aku ada kerja so kami p pukul 6 camtu. Macam mana kami bebuka? Beli kat bazaar. Weewitt, first time bebuka dalam kereta. Kena plak Kebab. Okey la kenn? Tapi masalahnya ada banyak bawang yang perlu dibuang sebelum masuk ke dalam mulut aku nih! Dx Sebab aku ni bukan spesis vegeterian. Bawang pon, byebye :P

Lebih kurang sejam gitu, kami tiba di rumah maksu aku. Dapat cilop mee goreng pon dah cukup. Haha! So, malam tu sampai je kat kampung halaman, apa lagi? Pom sana bom sini! xD Then, kami pakai inai pulok! pukul 12 tengah malam. Terbaik mia! Skrg ni pon still merah walaupun dah raya keempat. Stay sana 3 hari 3 malam. 2 malam pertama tu aku just main dengan adik and sorang spupu aku je, sebab ramai yg tak balik kampung. Dan malam terakhir tuuu, pom pang sana mercun! Big bos bawak seguni mercun tu! Tapi diorang je la yang main. Aku jadi penonton setia di situ ....

Dan akhirnya, kami balik Penang semalam. Iaitu raya ketiga, malam raya keempat. Duit raya? Sikit gilaa! Malas nak p beraya mia pasal. Ingat balik Penang bole beraya ngan kengkawan. Diorang plak tak balik-balik penang lagi. Hayoyo -
.- Gambar raya takda ka? Awat, nak tengok ka? Jom skodeng! :]


Last day of fasting.

Raya kedua.

Raya ketiga.

Gambar tambahan. control lebih :p

Encik Irfan beraya sakan.

My family, raya kedua :)

Yah! Jangan pandang-pandang. K, habis sudah entry raya kita pada kali ini. Maybe too late untuk story kat sini, tapi tak salah kalau nak tambahkan bilangan posts blog ini. Sekian, last word Assalamualaikum, byebye :*

Thanks sudi membaca story ni. Sila datang lagi xD



Hai ☺



Hell-oh! Assalamualaikum. Hehe, how are youu? Well, tak sangka dah nak raya. Wepphey! K dah, today aku tamau cita pasal raya. Sebab kita belum raya lagi! Huhu, suprised! New look. Agak kepepelan sikit. Hahaha :D Dah bosan dengan pink, transfer ke pepel. Heheeeeee ;]


Tit teritittt ~


Tadaa! Hehee, memang dah rancang nak tukar hundred percent from pink tu purple. Tapi still belom siap. Cacat dekat border body blog ni. Someone? Help? :') Bila tengok-tengok balik, buruk plak aku tengok yg baru ni. Ada sesiapa ada freebies yang comel plus lote plus cun plus melecun?

Baru-baru ni me and my siblings buad projek kuih raya. Mula-mula tu, maksu aku je yang order. Lepas tu, berderet yang order. Keching keching! Bole kata setiap hari buad kuih raya, Tapi satu jenis je, sebab ni first time tauu! Nama dea -
Cornflakes Madu. Sapa nak order?  Wewitt. Jom tengok ;3





Ni semua hasil handmade my sis. Sekarang ni pon diorang tengah buad. Aku dikecualikan. Hikhik! xD Banyak tupperware penuh dengan cornflakes madu yang hancusss! Sebab apa? Sebab Encik Irfan yang terlebih baik buad tupperware tu jatuh bergolek-golek. -_-'

Esok, last day of the sch before Eid holidays. And aku yang sch petang kena p pagi. Firstly, memang aku nak p, but bila cikgu kata - 

Bawak buku 3 masa terakhir.

Dah la last tu PI. Buku tebal, dan kena belajar! Selalunya time PI kami tak banyak belajar. Tapi esok mualimah nak ajar... :') Dah la buku ada bawah meja. Elok la, kalau p esok, kena masuk kelas dulu. Dah la share class dengan form 5. Masak betul! -.-' Takpa-takpa. Dah decide tamau p esok. Bukannya ada papa pon. Just duduk dalam dewan dan jadi penonton dan tadah telinga dengar cikgu ber'ceramah. Mesti 'best' kalau p nih! 
Dont read this! 

Esok, Hatsumi's and Solo's will berbuka puasa sekali dengan cikgu. Saja suka-suka. Cikgu pon on je, kami pon takkan nak off? Haha! Tadi punya la busy ambik senarai nama org yang nak p. Bukan apa, nak kutip duit mia pasal. Erk? Takda free-free kay. Tiada voluntier yang nak sponser. Kot la orang yang tengah baca ni hulur duit raya sikit... eheee ;

Potpet mia potpet, kami decide satu kepala RM7. Semua yang p 12 termasuk cikgu. So, semuanya RM84. Cukup kan? Balance tu kami akan divide sorang sikit. Adil dan saksama. First tu memang nak kutip sorang RM5 je. Tapi bila tengok bilangan orang kurang memberasangkan, so kami upkan sikit. Okey la kenn? Kalau tak nak up sampai RM10 tauuu, Tapi kesian plak dekat orang yang tak mampu. Hikhik! Peace! ;D Before aku end entry ni, jom dengar lagu ni dulu. Sweet je suara Ainan n Tasha. 





<3 It's a simple symbol. But It's full of meaning.


Note- Ready for tomorrow at 6 pm. 



Demam


Senyumm :]

Hello, Assalamualaikum. How are you? Haha, hampir sminggu tak update. Rindu belogg :3 Actually semalam aku demam. Ntah macam mna bole demam. Kalau demam je takpe la jugak. Ni sesema, batuk, sakit kepala. Sampai menanges aku kat sch. Time bersiap otw nak p sch, dalam hati macam takmau p sch sebab time tu memang dah sesema. Tapi tak rasa pon demam. Then, aku p jugak.
Benci betol la time tu. Sakit hidung gila! Nasib je aku bawak tisu. Habis satu paket tisu tu aku guna. First period tu time BM. Alhamdulilah  BM aku dapat A. Satu daripada 5 orang. Wiiwett xD Then, Kh plak. Time tu kepala aku berdenyut. Sakit hanya Allah yang tau. Apa boleh buad? Aku just tekup muka aku atas meja berlapikkan tangan. Bila cikgu tnya, aku just jawap - 'tadapa' :')

Lepas tu PI plak. Nasib je tak belajar haritu. Kalau kena salin nota yang berjela-jela, pengsan jugak aku kat situ. Masa tu aku just duduk, tunduk yang peluk tubuh. Sejuk sangad! Lenguh kepala dok tunduk je. Hoho :o
Math? Aku tak fail. Alhamdulilah, Ingatkan dah fail sebab exam ni tak guna kalkoleter. Tapi memang banyak jugak yang salah, pembetulan pun banyak. Thanks to Fathin sebab tolong buad pembetulan kat aku. Aku betul-betul kesejukkan dan letih sangad time tu. Ntah macam mana, tetiba ja aku nanges time tu. Dalam otak dok fikir selimut ja. Dah la masa tu hujan. -.-'

Malam tu, buka puasa aku just makan nasi 3, 4 suap je. Tak lalu nak makan. Hukhuk! D'x Tak sangka aku tak makan langsung semalam. Kalau tak, sepingan nasi memang tak cukup. Hahahahhahahahha! Today aku tak p sch. Oh! seronoknyeee~ ._. Tapi yang tak seronoknya aku tak boleh tengok mata tuuu. I miss that eyes, and his eyelash! Okey dah abes dah story morry pasal demam ni. Aku pon tak larat dah nak mencoret or menconteng kat sini. So, my last words, Assalamualaikum, Byebye :*

My Mr.'Bruno Mars' :3

Note: Alhamdulilah dah tak demam skrg. :D


Our Memory



Ehee, assalamualaikum, guys. Hihihi, today aku nak cita hot story yang meletup boomboom. Hahaha! Takda la. Ekceli, tadi aku bawah phone lagi p sch. Fathin yang ajak bawak. Aku ikut je la. Nasib baik takda spot check. xD Before tu, Jom masuk segmen exam dulu. Heeee, tadi ada exam math and agama. Math! IHateYou. Susah gila, semua aku tembak. berlubang paper tuh. Agama ni senang la sikit. sebab dia just kena hafal and write. Tapi banyak jugak yg aku tatau. Nak buad macam mana, tembak, hentam, tumbuk, sepak semua aku buad. Ahakk! xD

Jangan baca ini.

Apa guna bawak phone tapi tak guna? Hahaha, kemain lagi kami snap tadi. Possing mahal mia. Tapi bukan dalam sch kayy? Kalau kena tangkap tak ke merana nanty. Hoho, Jom tengok perangai gegiler Hatsumi's!

Bakal model xD

Iklan colgate depan sch :B

Eeee, nampak benor controlnye :P

Apa kes ni ? -_-

Iklan Darlie. Peacee! :D

Tangan belakang tu penyebok betul lha. Tau la jeles tak snap hampa :P

Ni la muka-muka pemilik tangan tadi. Malu-malu anjeng plak -..-

Muka takleh blah. Cantiknya tangan kat belakang tuuu. -.-'

Haa! Kantoi belakang tuu. *Jangan tengok org depan xD

Tadaa! Amacam? Ada sesiapa yang nak join jadi 'tangan' tu ke? Mai nak kasi hadiah sikit. Iaitu buku lima. Berminat? xD Aku upload gambar-gambar ni semua, supaya hampa semua bole tengok, and aware that hatsumi will never be separate. :) Hihi, dalam entry ni aku ada kta kami nak snap kennn? Nak tengokk? 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|


Tak clear? Yea, gelap and silap edit ;3

Jangan gelak bila tengok muka aku. Ini satu amaran!



Habis dah tayangan gambar-gambar yang disnap petang tadi. Bila tengok gambar atas ni, pendek gak aku nih :') Sempat snap time balik. Ho ho. Kesian kunak tunggu tapi takda sapa nak snap dia. Fathin la ajak, tapi tamau plak. Ayoyo. Anywhere, This entry's named Our Memory because next year he'll move. And I can't see him as I see him today, yesterday, last week or last month. Well, tak sampai one month pon lagi. Hahaha! So, before aku ending story the morry ni, dengar lha dulu lagu ni. Maybe lagu lama, tapi kalau faham betul-betul, lirik dia sama macam apa yang terjadi petang tadi. Enjoy :*



H A C K S :]

Note: Dah baca jangan mengata. Sebab aku tak suka. Chilll !