Not so good story.


Assalamualaikum wbt.

Hi jumpa lagi. hehe it seems like i havent post any entry for two weeks. Im not very busy but well, saja buat-buat busy. I am very lucky cause i still free without tuition class this year. dont know when should i attend tuition class for form 4 damn killer subjects. Dah hampir sebulan, aku belajar chemistry, physics, bio, addmath and some other killer subjects. I guess i still cant handle those subjects. Eventho it's just the intro or just the beginning. Susahhhhhhh. Tapi kena jugak struggle semua tu. Dah gatai nak masuk sains, sekarang nak menyesal pulak. Aku boleh jelah catch up apa yang cikgu ajar. Tapi bila nak buat homeworks, apa pon tak tahu. Nasib baik first month weolls just buat experiments for PEKA. Tak banyak sangatlah nak belajar pon. (yay i love experiment!) haha k fyi kami belum belajar apa apa lagi subjek biologi tuh. Asyik cuti. Kalau tak cuti, cikgu pulak tak datang. Baru sekali je cikgu masuk, terus ajar chapter 2. Cell bla bla bla k aku tak ingat langsung. Rasa macam nak tukar ke lukisan kejuruteraan ja. tsk tsk

Sooo... my previous post was about not talking so much, concentration and whatever aku taip kat situ, semua berubah. Aku makin cakap banyak. Rasa macam nak berkawan dengan semua oranggg. Start buat benda gila. Start bersembang dengan cikgu (k aku jenis susah nak bercakap dengan cikgu sebenarnya) and start makan banyak AHAHAHA. 

Harini weolls ada sekolah ganti untuk hari raya cina. Macam biasalah kalau ada sekolah ganti mesti ada aktiviti. Dan aktivitinya ialah gotong royong ikut persatuan masing-masing and start belajar lepas rehat. unfortunately ahli st john macam den ni kena bawak either pasu or bunga untuk tanam dekat depan makmal sains. Nak bawak tu lah yang bermasalahnya. Tapi aku pergi sekolah jugak sebab apa? sebab nak kehadiran aku penuh so aku boleh dapat anugerah yay! Aku pernah dapat anugerah time form 2 for pendidikan seni and form 3 takdak rezeki. Makah paling tinggi dalam kelas, tapi tak tertinggi dalam senarai pelajar batch 98. see, dah lari topik. So bila dah boleh start gotong royong, kami bukannya pergi tempat st john, tapi pergi kelab kembara cabut rumput, kutip daun kering, potong ranting pokok guna gergaji, siram pokok and so on. Memula tu bersemangat je buat. Bila dah ramai-ramai dengan geng, idea gila pon menjelma. Lawan sapa penuhkan plastik sampah dulu, menang. Habis semua kami cabut. Daun yang sedang membesar dan masih subur pon jadi mangsa tarik tarik. 


And then lepas dapat makan free dengan air mineral tak sedap, kami sambung buat kerja balik. Botol mineral yang tak sedap tu, kami cucuk kasi lubang untuk siram pokok. Tapi pokok tak basah, kami yang basah. Sampai kena sound dengan 'kakak garang' muahahhahahahhaha. (normal thing to us :p) Then weolls duduk atas rumput, sembang like a boss. Tetiba teacher keluar kasi gergaji dari bengkel kh untuk potong semua ranting tak guna yang merosakkan suasana (ayat kelas gitu). Habis semua ranting kami potong. Yang cantik pon main pijak kasi patah je hahahhaha. Habis luka tangan and jari masuk selumbar berulang kali. Saya okay, saya dah besar.

Time rehat, kami lepak like a big boss dekat kantin. Agak-agak dah boring, baru masuk kelas. Tapi still takdak sapa kat kelas. Semua masih sibuk. Kami pon sibuk keluar masuk kelas sebelah. Buat kacau time dorang busy cat kelas (warna macam hospital sakit jiwa) walaupun ada cikgu Hasliza dalam kelas tu. Haha cikgu tu relax je, siap panggil kami dari kelas 4A pergi tengok warna cat kelas dia 4B. And aku pon start lah buat kelas B macam kelas sendiri. Semua students 4A 4B main kutuk kutuk warna cat, lawan cat kelas dll. Memang lah macam budak-budak. Tapi semua ni lah akan jadi kenangan bila dah kerja nanti. tsk tskkk T^T

So harini aku dengan jayanya telah mengsia-siakan kudrat tenaga aku dengan membawa buku buku yang berat lagi menyeksakan tetapi tidak langsung menyentuhnya. Nasib baiklahh aku dengar kata hati 'takyah bawak buku teks math, tak guna pon nanti". hehe okay the end

#Requested.


1 comment:

  1. saya yang nak spm ni pun still takleh nak hadam killer subjects. habih laaa T.T

    ReplyDelete

Watch your words, dude.