Trial?


Assalamualaikum wbt. 
Since we all know pmr candidates are now facing trial. Setakat dua hari a.k.a 3 paper ni nak kata susah tu tak ada lah sangat. Nak kata senang tu mungkin satu keajaiban. But cikgu banyak bagi clue and beberapa soalan berkaitan yang masuk. So that kami bolehlah balik cari. Easy. Tambah lagi kalau clue yang cikgu bagi tu sebijik plus plus, memang bonus lah :D Macam paper two bm. Sederet masuk yang cikgu bagitau. Nasib baik sempat search google ni haa. Karangan ayat dramatis yang dah hafal ni pon still boleh ingat lagi. Yesterday cikgu pauline masuk kelas time kami sibuk jawap paper 2 bm, bersemangat dia bisik-bisik bagitau apa yang nak masuk paper bi esoknya. Jahatnya aku cerita kat sini xD

Hm apa apa pon yang dah lepas biarkan berlalu. Sekarang nak fokes papers killing subjects yang akan menghantui tak lama lagi. Semangat 8A's kian berkobar-kobar eventhough ni cuma trial. Seronok apa kalau score straight As trial ni. Ahhhhh impian semata mataaa. But at least aku dah cuba yang terbaik. Miracle happen when i've been stay alone in my room for this 2 weeks just nak study. Weekends, lepas sahur terus study sampai matahari memancarkan cahaya suriaa *cewah* and kalau weekdays balik sekolah terus study sampai midnight. Tapi janganlah salah faham. Ada la waktu waktu tertentu aku stop iaitu time solat dan iftar. em hope usaha yang baru pertama kali jadi dalam hidup aku ni tak sia sia. Mesti bestkan kalau straight As pmr nanti? :') Dapat banggakan mak abah family cikgu kawan dan negara. Satu impian, study oversea. aaaaa! Dx But sometimes i wonder, kenapa orang pelik bila aku cakap target pmr ni 8As. Yela tahu lah aku tak berkemampuan, tapi kalau kita dah keep in mind target kita 8As tu, inshaAllah dengan usaha dan doa mesti akan dapat punya. example kalau kita target macam 7A macam tu, mesti satu lagi subjek tu awal-awal tolak tepi taknak study sebab dah set dalam otak subjek tu tak boleh dapat A. So, jangan pertikaikan keputusan aku target 8A pmr ni. No no.

em, harini hari khamis. Satu satunya hari yang .... brings happiness to me. Satu satunya hari yang ada dalam seminggu. 4 hari dalam sebulan dan beberapa hari dalam setahun. Heheh nak terus terang kat sini, takut si dia sedang skodeng. Takut jugak ada classmates/schoolmates stalker tak bertauliah menjenguk blog usang ni. Memang kalau boleh taknak 'benda' ni dia tau. Tapi problemnya bila nampak dia ja, otomatik mulut ni terukir senyuman. cewahhhhh yalah. Siapa yang tak tersenyum tersengih kerang busuk sorang sorang bila nampak crush? Bohong sangatlah kalau tak kan. em salah aku jugak stalk dia hari hari sampai terkantoi. Hish tak reti nak cover langsung. Sekarang tanggunglah penderitaan yang tak sudah sudah ni. Penderitaan merindu :') btw thanks crush. Sentiasa tau apa yang aku nak. Sumber inspirasi. Semangat jawap paper exam sebab wish tu.


Disebabkan esok cuti hingga weekends, so aku menggunakan masa masa yang berharga ni dengan melakukan satu satunya hobi aku iaitu update blog. Satu hari ni nak onl je. Esok baru start study balik. Kadang kadang work too hard doesnt make any sense. Have a break, have a kit kat. Sorry kit kat tak ada. Kalau ada pon tak boleh makan sebab puasa. Bercakap tentang puasa, alhamdulilah dah setengah bulan dah kita berpuasa. Syukur sangat sampai harini tak tinggal lagi. Bukan senang tauuuu. Cepat sangat masa berlalu and sekarang tinggal lagi 15 hari kalau tak silap, kita rayaaaaaa. Nak exchange kad rayaa? jom jom :D send your full name and address to my fanpage. Ada dekat sidebar tu haa. Okay thats it. Thanks for reading. Wish me luck. Assalamualaikum wbt.






7 comments:

  1. Goodluck trial tau akak! In Shaa ALLAH, straight A's. Lia bru je habis trial upsr smalam. Hope dptlah 5A.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih :D All the best for you ^^v

      Delete
  2. tak salah kita target apa yang kita nak..nak dapat 8A bukannya imposibble pun..good luck

    ReplyDelete
  3. liya, btul tu. kak stuju ng liya.
    "kalau kita dah keep in mind target kita 8As tu, inshaAllah dengan usaha dan doa mesti akan dapat punya". i'd experienced it last pmr 2008. form 3 la thn yg plg byk bg kenangan pd kak. liya, chayok! smoga impianmu utk dpt 8a mnjd realiti,ameen.

    ReplyDelete

Watch your words, dude.