Change.



Assalamualaikum,
Sekali lagi aku dapat menaip satu entry pasal hidup aku yang tak seindah dan seceria anda anda sekalian. Baru baru ni aku dah story pasal kem yang aku pergi jun yang lalu. Sekarang aku masih aku, menjalani hari hari yang tak pernah tak indah bersama family, and kawans. 

Sebenarnya baru aku perasan sekarang dah pertengahan bulan august. Cepat betul masa berjalan. Aku masih mimpi ber honeymoon. Lagi beberapa bulan je nak habis tahun honeymoon ni. Tak sanggup nak pegang title spm candidate. Makin hari makin pening dengan todays world. Macam yang dah semua tahu, palestin sekarang sedang berperang dengan yahudi laknatullah. Aku dah search macam-macam pasal perang ni and i learnt something pasal history Islam yang dulunya aku tak tahu. Walaupun aku tak search, tetap akan ada somebody yang post dekat facebook, twitter, insta, wechat, wassap dll. Aku baca and aku tengok. Bila tengok gambar orang-orang yang syahid dekat sana terutamanya kanak-kanak, tipu la kalau tak rasa apa apa kan. Tengok saja dah buat air mata menitis. Bayangkanlah kalau kita sendiri ada dekat sana :'<

Hm, sebenarnya before aku post entry ni, aku dah delete and clear entries lama yang bagi aku tak perlu lagi ada. Tak sangka masih ada orang yang men-stalk blog buruk aku ni hingga ke hujung entry. Malu je entry lama yang entah apa apa tu, hehe. 'It's time to be a better person for a better life'. I have to change. Aku rasa aku terlalu lama menyedihkan diri sendiri. Very pathetic. Aku nak happy. Aku nak enjoy my life as a happy teenager. 
I want to forget all the bitterness that has happened in my life. All the mistakes. All the things that make me feel down.

Let bygones be bygones. 




"This is life. People will screw you over. You'll fight with your family. You'll witness things that will change you forever. You'll blame new lovers for things old lovers did. You'll lose best friends you thought would always be there. You'll come to realize that everyone has a past. You'll cry, you'll laugh, and you'll embarrass yourself. But then, you'll find your very own moment where none of that matters; where you can sit back and realize that crap happens to the people who can handle it and that this is who you are, and that no one should want to change you, including yourself."




No comments:

Post a Comment

Watch your words, dude.