Stress.


Assalamualaikum. Hmmm dah lama kan tak update pasal kehidupan seharian di dunia sementara ni. Last entri pon pasal perempuan tu. Act sekarang aku dah terlepas atau boleh dikatakan bebas dari pengzinaan. Atau lebih dikenali 'couple'. Alhamdulilah sekarang dah single but my heart has been taken. In syaa Allah lepas ni dah tak ada ikatan 'pertunangan harommm' yang dikenali sebagai couple. Eh terlajak pulak. 

So today's story is about my own feeling yang entah apa-apa. Tak tahu la cemana nak terangkan. But alhamdulilah ada iman yang still kuat dalam diri. Aku sentiasa berangan nak pergi tempat yang tenang macam atas bukit ke, tepi pantai or tempat-tempat yang boleh merealisekan ketensyenan aku ni. Baru-baru ni cikgu bagitau ada lawatan ke Cameron Highland. Memang teruja sangat nak p and kawan-kawan yang lain pon seronok je nak p. 

But hari apa ntah cikgu umumkan pelajar-pelajar yang terpilih pergi kem kecemerlangan gitu la. And kami semua terpilih. Kena bayar pulak tu. Then, fathin dengan iffa kata kami ni terlalu berseronok sebelum pmr. Sedih gilaa bila diorang kata taknak pegi. Apa salahnya p sana, sehari je pon. Lagipun tarikh tak sama. Jauh benor. Tapi syukurlah pikahh masih nak pegi. Even sebelum ni aku pegi rombongan mana pon Fathin mesti ada, tapi kali ni kena lebih berdikari. Mesti! 

Kekadang dekat sekolah macam ni lah apa yang aku selalu buat. Bukan je kat sekolah, kat rumah sampai nangis-nangis pon ada. heeeee, stress sangat dengan kehidupan keremajaan aku yang ntah apa-apa ni. 





Ya Allah, sungguh aku berlindung kepadaMu dari keraguan, kesedihan, ketidakmampuan, malas, kikir, pengecut, kecenderungan untuk berhutang, dan tertaklukkan oleh musuh. -doa Rasullullah saw.


12 comments:

  1. Sabar ye... Hidup kita ni selalu ade masalah... Tambah tambah waktu remaja *cakap macam dah tua je hehe*

    ReplyDelete
  2. AloLo :) Tak mau sedih2 ok .. Allah akan sentiasa melindungi kita :) http://dotdotputrymirah.blogspot.com/

    ReplyDelete
  3. kadang2 kita pun sama. mood pandai nak down sikit :P tapi jgn lah nak sedih2 kayy ^^

    ReplyDelete
  4. Be strong okey :) Doodle cantik.. Pandai buat.. Bile nak ajar kita edit blog ?? huhu

    ReplyDelete
  5. be strong dear.. masih jauh perjalanan yang kita nak langkah ni..
    btw, shad ada review blog yaya, http://akuvsdiashadhira.blogspot.com/2013/03/review-follower-500-yaya-hatsumi.html

    ReplyDelete
  6. Comelnye doodle tuu ><

    Sekali sekala pergi holiday kan, bukannya nak effect sangat hehe. takpe, as long adik boleh go on dengan study, takpe kalau kadang kala nak rest sekejap :)

    ReplyDelete
  7. sabar dear, dan kuatkan semangat, masih jauh lagi perjalanan yang kita nak lalui ni..
    btw, shad ada review blog yaya, http://akuvsdiashadhira.blogspot.com/2013/03/review-follower-500-yaya-hatsumi.html

    ReplyDelete
  8. Sabar ye Kak Yaya. Biasalah, masa remaja memang kita akan mudah tewas dengan keadaan sekeliling. Orang couple, kita pun nak couple. Remaja kan suka mencuba? Sebab tulah iman kena kuat. Baik yang sekolah agama pun selalu stress. Rileks okey :)

    http://diarybudaktinggi.blogspot.com/2013/03/tips-hadapi-stress.html

    ReplyDelete
  9. Adik be strong. ada masalah citer akak k?

    ReplyDelete

Watch your words, dude.