Examination.



Assalamualaikum, dan salam sejahtera ke atas kamu. hehe. Today's story is about exam. Sesetengah sekolah dah pon buat exam but today is the first day exam in 2013. So sejak dah masuk sesi pagi ni, banyak yang bertukar dan berubah. Cikgu baru, kelas baru, senarai nama baru, meja baru. cewahh. Ntah kenapa tetiba plak nak cerita pasal ni. 

Semalam sempat study sejarah sikit je sebab tak bawak balik buku teks. Terpaksa baca apa yang ada kat rumah ni ha. Then hafal bm komsas and bla bla. Pagi tadi sampai sekolah sempat study sejarah sikit. Tu pon terpaksa sebab cegu cakap siapa yang dapat 60 kebawah akan didenda pakai kertas yang ada tulis ..


And round satu sekolah. Itulah kenyataannya. Then masuk je kelas kena susun meja kerusi. First tu dapat tempat second from last. Alhamdulilah. Dah serik duduk depan bertahun-tahun. Then monitor suruh duduk ikut list nama. Dalam hati harap-harap tak dapat duduk depan. At the end, "Ilyaaaaaaa! Dok sini!" Okay macam nak nangis pon ada. Tak suka dok depannnnnnnnnn! Dekat dengan meja cegu pulak tu. Tapi tak boleh ubah dah. Kejam memang kejam *lap air mata*
Pelajar lain semua halimunan ye.

Macam ni kedudukan aku. Tu je la yang aku fikir. Habis semua yang aku study beterbangan bak burung terbang di lautan. eh? And bila cikgu duduk je kat situ, sampai tamat kelas aku akan stay macam dalam gambar kat atas. *cedih* Apa boleh buatkan? Ohya number aku dlm list ialah 21. Same like birthday aku, 21 September. Dan baju kelas jugak number 21. Ahh Iloveu 21 !

Back to the story, harini cegu izzul datang balik sekolah. eh kata dah pindah? Haha alasan dia pihak atasan suruh dia sambung mangajar balik. Haha boleh percaya ke tak ni? Dia masuk pulak time BM Paper1. Memang macam-macam soalan yang tak munasabah yang dia dapat. Contohnya "Antara jawapan semua ni mana yang cegu rasa betul?"

Dia jugak bagi masa untuk meniru. eh? haha takde la jangan percaya. Act dia kata kalau nak study BM paper2 lepas ni kena hantar paper1 tu dulu. Bila dah hantar, aku cari buku komsas but tak jumpa. Rupanya Fathin ambik buat harta. Bila minta je ada la alasannya. 'Sat la nak hafal. Sat-sat nak salin'. Tuan buku tu pon tak baca lagi, dia dah ambik. Disebabkan hati aku yang baik lagi mulia ini, aku bagi je la dia hafal. Melantak sorangsorang sampai kehulu kehilir dia bawak buku tu.

At the end bila sampai soalan komsas, apa yang diorang baca dalam buku tu tak masuk langsung. Mungkin ada la sikit. Haha apa-apa pon aku dapat jawap dengan jayanya kecuali sejarah. Sebelum ni belum penah fail sejarah. Tapi mana la tahu nasib tak menyebelahi aku *cedih lagi*.

Ohya, sebab apa aku tak suka dok line depan?
1. Dekat dengan cikgu
2. Tak boleh nak buat kerja mengarut sebab takut cikgu tengok
3. Tak boleh meniru (shuu)
4. Takut cikgu tengok jawapan.


Sometimes ada cikgu cenni yang suka usha pelik. Haha apa-apa pon, goodluck to sesiapa yang jawap exam harini, semalam, lusa, tulat and seterusnya. Moral of the story, belajar pandai-pandai and jangan pandai memandai-mandai. ceh terkeluar tajuk pulak. Okay la byebye :*



3 comments:

  1. sy mls nk study suka dlm seni ,bm,ict dan agama

    http://kisahhidupku1999.blogspot.com/

    ReplyDelete
  2. Saya baru habis exam tadi . huhuhuhu >.<

    ReplyDelete
  3. chaiyok chaiyok, jangan mudah putus asa ^^

    ReplyDelete

Watch your words, dude.