Random.



Assalamualaikum dan selamat petang. Ada apa-apa yang best tak korang alami harini? Hm, aku. Best memang lah best. Happening. Tapi ....... sad ending. Serius stress gila sampai nak keluar makan pon taknak. Even perut dah buat live konsert dah ni. Sobsobs *wipe tears*

Harini ada sambutan hari guru. Semua sesi petang datang ke sesi pagi. Time rehat memang penuh gila lah but luckily kelas aku dekat dengan kantin so memang sempatlah nak sep tempat. lol. Lepas rehat terus ke dewan and tunggu sambutan bermula. lol. Lastly cikgu-cikgu pon masuk ikut pintu besar kat tengah-tengah dewan diiringi bunga manggar. Ser takleh blah XD k jahat. Oh that moment bila cikgu faiz jalan kat tengah tu, maybe ada budak perempuan form4 panggil dia and tetiba dia waving. lol k very funny. Weirdos. Then cikgu-cikgu naik atas pentas, nyanyi ramai-ramai lagu yang dah berkurun lama, atau kuno. haha

Then ada ceramah sikit, pastu permainan untuk cikgu-cikgu. Ahh kay boring. aku malas nak ceghita. Direct to klimaks, time tengah seronok tengok cikgu lawan badminton, nuur ajak pergi toilet. Pastu terjumpa cikgu wati, dia sruh pergi bilik guru bla bla bla. of course ah penat. Sekolah atas bukit. Naik turun tangga habis. Sampai depan dewan, ternampak dia main gitar dan dikelilingi oleh manusia yang bergelar perempuan. ugh.

Tibalah penyampaian hadiah utk pemenang, untuk cikgu pratikal and utk cikgu yang sambut birthday bulan 5. Baru dapat tau birthday cikgu tu esok. haha memang dah lama nak korek pasal ni. Esok cuti, so tak bolehlah nak wish. Sorry cikgu. Happy Belated Birthday ;)

Ada tarian, ada nasyid, ada persembahan band sekolah. Ni yang melambatkan time balik. Luckily pakcik datang awal, kalau tak memang lama lah aku bertapa kat sekolah -.- Sampai rumah, check camera kakak. Perghh gambar panas. Hmm, nevermind. It's time for me to forget him. haha ayat pasrah. Tapi ntah kenapa sejak aku tau esok birthday cikgu hinggalah ke part yg ternampak gmbar tu, aku rasa stress gila. Cam nak ketuk kepala kat dinding pon ada. Sekarang dok rumah sorang-sorang, layan perasaan. Nak shopping pon dah takda mood. Hilang berterbangan. Esok nak pergi Melaka, empat hari. Selamat tinggal dunia Penang. *waving* bye.



2 comments:

  1. Semoga perjalanan ke Melaka selamat :)

    ReplyDelete
  2. JOM JOIN GIVEAWAY !
    HADIAH UTAMA BERNILAI RM 300 UNTUK DIMENANGI !
    ADAKAH ANDA PEMENANG YANG DICARI? APA TUNGGU LAGI? JOM JOIN SEKARANG JUGA !

    http://sitinurazwanizalife.blogspot.com/2013/05/suprise-awesome-giveaway-by-sn.html

    NAK LIHAT HADIAH HADIAH? KLIK LINK DI BAWAH :
    http://sitinurazwanizalife.blogspot.com/2013/05/senarai-sponsor-dan-hadiah-giveaway.html

    TERIMA KASIH :

    ReplyDelete

Watch your words, dude.