Just and now.



Assalamualaikum wbt.
Sekarang musim sakit ke? Kenapa sejak seminggu yang lalu sesema aku still belum hilang? arghh tension tension. Setiap kali bangun tido, kompem masa tu tarik nafas gila gila punya. Nak buat kerja apa pon tak senang. hmm.

Ekceli rasa tak puas hati still bermaharajalela lagi ni. Terkenang saat pagi tadi, 
(ewahhh) waktu belajar bm, cikgu kasi tahu result bm to all student. And aku dapat tujuh puluh sembilan. Lagi satu markah nak A! Ada lagi dua orang kawan aku dapat markah yang sama. Time semak paper dengan cikgu, tetiba terperasan satu soalan yang jawapannya lain, cikgu tick lain. Cikgu kata jawapan yang cikgu tick berdasarkan jawapan yang diberikan penyedia soalan. 

Bengang lah jugak time tuu. Cikgu fikir fikir and berkeras jugak nak jawapan tu even ianya agak tak logik -.- cikgu kata jawapan yang dia tick tu ada betulnya, cuma penyedia soalan buat kekeliruan sikit. Tapi jawapan yang kami bulat memang jawapan yang pasti lagi nyata. Erghh bila fikir balik geram pon ada ni *muka marah* 


Hidayat, dapat tujuh puluh sembilan jugak, tak bersuara langsung utk menyatakan ketidakpuasan hati nii! Suraya try slow talk dengan cikgu, tak makan jugak. Last last aku bangun jugak pergi kat cikgu. Keadilan harus dituntut! Walaupun time tu tengah gabra plus tak puas hati, tetap pergi buat muka sposen. Cikgu kata dia tahu kitorang ni tak puas hati bla bla. Sepatutnya soalan tu jadi bonus dan semua orang dapat 1 markah dan kami tiga orang dapat A! Cikgu sepatutnya berbangga! Tapi .........

Aku berdebat dengan cikgu itu ini begitu begini, akhirnya keputusan muktamat. Takde bonus bonus. Dengan suara yang dalam proses nak tukar ke monster, memang tak boeh lawan cikgu ah. Tambah lagi aku memang dikenali dengan orang kaya, ada emas dalam mulut. Memang jarang nak bercakap. Cikgu pon siap kata

 "Relax relax, jangan tension" ( xDDDD <-- cikgu )

Tengok kiri kanan, pembangkang memang ramai. Semua dengki tak kasi kami dapat A! Classmates lah macam ni .... erghhhhhhh okay nak kata geram, ye memang geram. Marah? tak sangat. Sedih? boleh laaa. Sobsobs. Markah tetap macam tuuu ... *lap air mata* 

Macam mana nak kembalikan suara aku ke normal? Dah macam monster bila bercakap. Kena beli air asam ni!



3 comments:

  1. Sabar sabarrr . Haha. mcm biase, comel doodle :)

    ReplyDelete
  2. sy pn bru baik dr selsema...ni pun masih selsema sikit2...memang musim kot.

    ReplyDelete

Watch your words, dude.