Kosong.



Assalamualaikum wbt.
Good eveningg! such a beautiful day, plus hot day. Dari tadi aku just termenung, berkhayal. Oh lifeless. Seriously aku bosan gila cuti panjang ni. Terpaksa dengar suara Irfan, budak cengeng dua tahun dalam rumah ni. Asyik menjerit menangis bla bla. Dah jadi besar kepala bila orang manja sangat dengan dia. Dua benda boleh buat dia senyap is when he's sleeping and bawak pergi kedai. Aku pula jenis malas keluar rumah even kedai sebelah ni saja. Sekarang cuma kena buat stok mercun pop pop to keep his mouth shut. 

Sepanjang cuti dua minggu yang kini berbaki sehari je ni, tak banyak aku buat. Nak pergi beraya? oh ajaibnya kalau benda tu berlaku. No no macam yang aku bagitahu tadi, aku malas keluar rumah. Tapi duduk dalam rumah pon sama kestressannya. Baru 2/3 hari lepas beli novel baru One Day, You'll Be Mine yang tebal nine hundred pages dan semalam baru habis mengkhatamkannyaaa. Best, drama, romantik, funny, horror sikit and ... yeah best! Actually sekarang dalam perancangan nak try beli novel english. Try something new. Lagipun boleh meningkatkan prestasi english aku yang diketahui isnt very well. ughh.

Bercakap tentang prestasi, oh macam mana result trial pmr aku? Hehehe sepanjang cuti ni, aku asyik buka saps je. Menunggu updates dari cikgu cikgu marking paper. Harini baru cukup 8 subjek pmr dikey-in. Ekceli aku happy dengan result tuu. Rasa macam usaha aku selama sebelum start trial tu tak sia sia. Guess what? Semua subjects meningkat! Bukan sikit tauuu. Dengan result ni baru aku sedar yang sebenarnya aku boleh jawap paper tu semua cuma aku malas usaha. Hahaha firstly yang paling paling paling gempak antara semua result tu issssss ... math. Dari fail ke B. Aku tahu apa yang cikgu chong nak kata nanti. Oh tak sabarnyaaa. Sebelum keluar result tu aku takut jugak result tu terok then kena marah dengan dia. Dah lah extra class dia pon aku ponteng. Okay aku kan math's hater. Bila tau dapat B, perasaan happy hanya Allah je tahu. Aku bagitahu mak, tau dia cakap apa?

"Baru B. Dapat A baru bagitahu mak."

Okay memang ada 'kegurauan' di situ tapi terkilan gak ah. Kut lah nak kasi ucapan tahniah ke, kata kata semangat untuk dapat A ke. Ini cakap macam tuu. Ugh nevermindlah. Ni boleh dikira sokongan moral dari segi cabaran yang sinis. Terimalah seadanya, Ilya. Continue pasal result trial, nak tahu result selebihnya? Biarlah rahsiaa. Sebab aku bukannya pandai sangat sampai dengan bangganya nak tunjuk result tak seberapa ni. Lainlah kalau straight As kan? Hm sobsobss ( T^T )

Ohya, semalam punya semalam a.k.a khamis, family aku buat open house for hari raya. Tu pon sebab kakak aku semangat nak panggil kawan dia datang rumah. Memang semalam kawan dia je penuh satu rumah hingga tetamu lain tak muat nak masuk. Kawan aku, of courselah aku jemput. Malam rabu tu barulah aku send text. Akhirnya cuma Fathin dengan Anis je boleh datang. Petang semalam, boring gila sebab takdak kawan datang. Aku try buka wechat. Ada beberapa makhluk asing a.k.a classmates aku tengah bising. Depa pon memang tengah beraya. Aku ajaklah depa sekali. Hoho okay orang yang last minute aku jemput but yang pertama datang. Sedih jugak, geng aku yang lain tak boleh join .............

Hm, dah nak start sekolah lepas cuti dua minggu raya ni. Apa perasaan aku? Ohohoho bersedia menghadapi exam pmr yang sedang menanti. Nak jumpa kawan. Jumpa cikgu cikgu sambil buat muka sposen mintak duit rayaa. ehehe eh tak tak, bukan duit raya. Tapi pertambahan markah for trial result. Manalah tahu mood dorang tengah okay. hehehe okay skiplah topik ni. Boringggg. 

Kosong .. yea because post ni kosong.

3 comments:

  1. jemput join mini giveaway dari lolista...
    http://lollista.blogspot.com/2013/08/first-mini-giveaway-by-lollista.html

    ReplyDelete
  2. Goodluck dik, math tak susah, cuma perlu banyakkan latihan.. Buat buku past year exam smpai licin, sure dpt score =) InsyaAllah liya boleh score A dlm PMR.. ahh, wish goodluck for trial kat kak iza ye ^_^

    ReplyDelete

Watch your words, dude.

PAUSE HERE