Dear diary ..



Assalamualaikum. Macam biasa harini menghadap depan lappy, dengar lagu omputih, typing for this entry. hee. Since three days dekat kem haritu, rasa penat gila nak type panjang-panjang. Yesterday of yesterday sempat jugak coret sikit pasal kem, tapi still dalam draft. Tunggulah nnti bila dah full nanti. hee baru taip untuk satu hari kat sana, dah berjela. Tak tahulah sapa yang nak baca nanti. Hope nanti bila dah tua, ada cucu cicit nanti in shaa Allah boleh onl, baca balik entry entry lama. sobs sobs *lap air mata*

Semalam, macam biasa pergi sekolah naik moto. First time lah ni. Tapi hanya membonceng. Sorry baru form3, tak ada lesen lagi. hehe. Then time rehat, aku and fathin pergi bilik disiplin utk tuntut buku teks yang kena rampas sebab tinggal bawah meja. lol. Seksa kena denda satu buku satu ringgit. Terpaksa perut berkorban tak makan sebab duit tidak mencukupi. Dapat teguk milo ais secawan singgit. Tiga ringgit bayar for buku teks. Seringgit utk duit kut. Ugh licin poket.

Time balik is the penat moment. Memang panas terik time tuh then muncul sel-sel kedahagaan kat tekak ni. Disebabkan duit takde, aku just ikut iffa and fathin beli air kelapa kat kedai pakcik sebelah sekolah. Lepas diorang bayar air, pakcik tu panggil nama aku. (ye lah dah ada nametag kat tudung) Dia nak sedekah air kepala kelapa. Mula-mula tu aku kata taknak. Tapi iffa fathin taknak blah. Pakcik tu pon kalut ikat plastik air tu. Cem tautau je aku kesempitan wang dan amat-amat memerlukan air. lol. Dah rezeki kan, ambik jelah. Rezeki jangan ditolak, musuh jangan dicari. heee *sengih sampai dahi*

So, that's all. Thanks sudi baca. bye assalamualaikum :)




No comments:

Post a Comment

Watch your words, dude.