KKA 2013 [Part 2]


Assalamualaikum. Entry ini sambungan kisah di sini

The second day, bangun pagi terus pergi surau untuk solat subuh berjemaah. Nasib baik ada jam bergerak untuk kejut kami semua dalam bilik. Tak rugilah aku culik Fathin dari bilik lain. Then kami terus pergi study. The whole day belajar belajar and belajar, otak pon boleh krem. First kami study BI yang diajar oleh cikgu india. Luckily tak ada sangatlah pelat india dia. Tapi satu benda yang dia minta, jangan bercakap bila dia bercakap. And aku pon dalam hati 'jangan bercakap masa aku tengah bercakap' lol jahat gila.

Then lepas tu slot Math. Yang ni paling the best sebab cikgu import cikgu yang terbaik. Masuk bilik ISO terus buat lawak. Dia kata, tapayah guna kertas, pen atau apa saja yang berkaitan. Cuma focus to slideshow kat depan. Firstly dia tunjuk cara-cara jawab soalan math. Sebagai contoh : 
*hover image*

Macam tulah lawak dia. Lawak kan? gelaklah sikit. Okay then ada kudapan sikit. eh kudapan? Ha'a kudapan means makan-makan. lol. Cikgu sediakan sikit air panas dengan kuih. Sometimes sedap, sometimes hanya Allah je yang tahu. After that, sambung dengan science yang memang membosankan. Luckily bila dia habis terang, dia kasi kitorang release tension. Ada yang menambah ketensionan dengan pegi tanya cemana nak buat soalan science tuh. Ada yang pergi tandas cari cermin nak suluh. Ada yang main-main kat luar bilik ISO tu. Ish ish ish *geleng kepala*

eyebags teruk --'

And then lepas tu aku terlupa sikit. HAHA dah lama berlalu xD So, straight to the aktiviti riadah iaitu main kat padang. Semalam main tepung, harini main air. Air warna-warna gitu. Cara mainnya, Kami dibahagikan kumpulan. Then kumpulan 1 vs kumpulan 2. Lepas Osom, lat talilat tali tamplom semua, kami bahagi siapa attack, siapa effect (yelah kut) Then kumpulan yang dapat attack akan dapat air warna biru while another team got red. Bila cikgu kata start, kami kena balik air berwarna yang dah dibungkus dengan plastik tu, balik to pasukan lawan. Luckily aku tak kena. TAK KENA. Dah lah tudung aku bawak 2 je. Kang basah tak bertudung lah aku malam tu.

At first team aku iaitu team attack, menang. Tapi sebab kami dah melanggar peraturan permainan iaitu seorang sebungkus air je, kami kena lawan balik. Ni sebab cikgulah, tak bagi penerangan betul-betul. Lawan untuk kali ke-2, team effect menang. Senyum ke dahi lah diorang. Puih. 
Then, team yang menang kena lawak hingga tinggal satu team saja. Lawan lah diorang sampai lencun. Kesian kakak sorang tu, tepat kena kat sanggul dia *gelak sopan*  lol shuu tak baik gelak. At last, bila dah dapat pemenang, ada tinggal lagi 2 kotak plastik air. Pakat serbu semua. Muka yang ayu innocent pon kena. Gila gila semua haritu xD

Straight to malam tuh, kami kena pakai baju kurung cause ada ceramah bersama ibubapa. Terpaksalah serbu bilik siti sebab nak pinjam tudung dia. Nasib ada kawan berhati mulia. HAHAHAHAHHAHA. Malam tu, cikgu panggil penceramah yang .... aku pon tak tahulah berapa kali aku menguap. Habis berucap, boleh jumpa ibubapa salam cium bagai. Before balik bilik, cikgu kasi sandwish sekeping dengan air kotak. Tapi tak termakan pon. hmm.

Lagi sekali malam tu, sesi melawat sambil belajar ke bilik orang pon bermula. Dengan legging, pijamas pon merayap masuk bilik orang. Act malam tu kami nak buat picnic dalam bilik. Tiket masuk ialah satu orang mesti ada at least satu makanan. Tapi tak jadi sebab .... cikgu pon nak buat lawatan sambil belajar ke bilik pelajar. *cedih*

Last day at KKA will be continue. Stay tune.




2 comments:

Watch your words, dude.