Lawatan ke Cameron Highland



Assalamualaikum. Hee selamat sejahtera. Todays story is abouttt last saturday. A joyful and wonderful day. Sabtu lepas, sekolah anjurkan lawatan sambil belajar ke Cameron Highland. Tak tahulah berapa ramai yang join tapi penuh 2 bas termasuk sesi pagi dan petang. Petang jumaat tu, aku prepared macam-macam utk esoknya. Cari style shawl yang best-best. hee

Macam yang cikgu bagitau, pukul 5.30 pagi kami kena ada kat sekolah dah. So, pagi tu punyalah excited nak pergi sampai pukul 3 pagi pon dah terjaga. Tunggu punya tunggu, tibalah pukul 4.30 pagi. Mandi bersiap semua, adik aku minta camera kat abah, then mak hantar pergi sekolah pukul 5.45 pagi. *lambat sebab adik aku pon pergi gak. Nak bersiap dalam satu bilik memang susahh.

Then, bertolaklah kami ke sana. Luckily aku and adik bas lain-lain. Bolehlah kongker camera sorang-sorang. Dalam bas, macam biasalah aku duduk dengan Fathin and iffa dengan nuur. 


First sampai sana, cikgu bawak kami pergi Strawberry farm. Tengok tengok sambil tangkap gambar. Ramai yang bawak dslr. Jeles den. 




Kat depan farm tu ada kedai souvenirs. Fathin and iffa sempat rembat ni. Nampak sedap. hee harga pon sedaplahh. XD


Then dapat beli sikit souvenirs untuk geng-geng yang tak pergi sekali. Dah cuci mata semua, kami pergi destinasi seterusnyaaaa. hee banyak yang dah lupa. Yang aku ingat kami pergi ladang teh yang memang feymes kat sana. Dulu pergi dengan family pon singgah sana. Yang mana? nin dia


Memang kat sini tempat yang menggerunkan. Hampir je nak jauh tergolek sebab tanah licin dan tak rata. Ramai yang berai ambik risiko turun sampai bawah sana. Berpusu-pusu orang turun semata-mata nak tangkap gambar. HAHA block habis jalan semua. Ramai jugak yang jatuh terduduk. Termasuk sayaa.




And then, cikgu bawak kami pergi Tanah rata untuk shopping shopping and cari makan. Bebas! Nak makan apa pon terpulang. Ada seorang kakak senior kami ajak pergi makan Marry brown. Untunglah ada nasi kat situ. Memang kelaparan dari pagi tak makan. hew hew. Lepas makan kami sempat jalan-jalan and shopping.  Tapi kami still tak beli apa pon sebab takut duit habis untuk destinasi yang seterusnya XD And then cukup masa kami terus pergi ke tempat shopping yang lain iaitu di -


Kat sini memang banyak gila kedai yang jual bantal stoberi, baju, keychain and souvenirs. Kat sinilahh kami semua menghabiskan duit beli itu dan ini, sana dan sini sebab ni tempat shopping terakhir. Even pada mulanya kami tak tahu. Cuci mata sikit. hee




Kedai ni yang kami borong sakan sebab murah. hee stroberi 5 kotak RM10. lol

Dan apa yang aku beli ?

For adik, kakak, mak, aku and abah. hee

mine!

Dan sehelai t-shirt utk abah and some souvenirs untuk classmates. And the last destination ialah Bee Farm. Takde apa-apa yang menarik pon. haha. The most annoying thing happened that day at bee farm was, aku bayar 30 sen untuk satu toilet, but guess what? Tandas banjir, berbau and tak sedap dipandang. Terpaksalah aku keluar denga muka yang hampa. ngeh ngeh. 


Tak nampak lebah pon.

Alhamdulilah memang seronok gegilaaa pergi sana dengan kengkawan semua. Spend time the whole day jalan-jalan kat sana. Hee yang tak bestnya satu hari je. Kalau boleh stay dua tiga hari untunglahh. Cikgu kata hujung tahun ni ada lawatan to KL and Melaka. hehe doakan my parents kasi pergi. And lepas exam bulan mei nih, ada lawatan to taman rama-rama. Sangat murahh. Tak boleh lepaskan peluangg! haha. Before kita mengakhiri entri ini, jom ushaa sikit gambar-gambar kitorang kat sana. ^_^




- More here -


4 comments:

  1. jom komen dkt entry ni , sya masuk contest komen terbanyak ..jom :)

    http://elsaulfahdotnet.blogspot.com/2013/04/blogging-contest-by-tumtumshop.html

    ReplyDelete
  2. Kalau pergi pasar malam dye lagi seronok tau :)

    ReplyDelete

  3. Assalamualaikum Tuan/Puan.

    Salam dari Kita Holidays Travel & Tour Indonesia.
    Kalau Tuan/Puan nak melawat ke Indonesia, jangan risau hati sila hubungi :

    KITA HOLIDAYS TRAVEL & TOUR INDONESIA
    Tour operator & Travel Agency

    Sebuah serikat yang punya legalitas di Indonesia, memberikan pengkhidmatan tour ground handling di beberapa daerah yang favorit untuk di lawati. Kami arrange secara profesional dan dengan penuh rasa kekeluargaan, juga dengan harga tour yang sangat berpatutan sekali seperti ke : Padang dan Bukittinggi Tour, Aceh Tour, Medan Tour, Jakarta dan Bandung Tour, Jogjakarta Tour, Bali Muslim Tour dan sewa kenderaan.

    Contact person : Amsyahril
    Mobile : +6285263007445
    E-Mail : am_holidays@yahoo.com / kita_holidays@yahoo.com / kitaholidays@yahoo.com.


    ReplyDelete

Watch your words, dude.