Diary.



Assalamualaikum. Hai hai. Oh dah lama tak update blog rasanya. Selalu bila tengah boring, ada saja ayat ayat yang dramatis kononnye yang menari nari dalam fikiran ni ha. Bila dah start menaip ni, satu apa pon tak keluar. Otak blur .... lastly jadi cam atas tu.

Tak sangka tinggal lagi 4 hari lagi cuti penggal pertama nak habis. Pejam celik pejam celik dah bulan jun. Kan best pejam celik pejam celik homework habis? .... Sepanjang cuti ni, aku ada kelas tambahan 8 hari dalam dua minggu ni. Setakat ni dah tiga kali aku skip. muehehehehe and esok last. Sobsobs. Kelas tambahan di sekolah yang paling ohsem plus the best yang boleh pakai anything and bawak anyting. Oh oh esok last day bawak phone ke sekolah *wipe tears* Kata cikgu math tadi, siapa yang attend kelas dia tadi akan dapat something esok. And agama pulak akan dapat paper exam tomorrow. So esok memang wajib hadir ah. *baling lappy*

Tadi aku pergi rumah baru cousin aku kat area masjid negeri. Depa baru pindah dari selangor ke penang. Dah dapat rumah act, tapi pindah lagi satu rumah yang ... omg seriously besar. Orang berpangkat beso. Memula masuk rumah tu, menjelajah dulu dapur bagai. Then mak tolong Cik na a.k.a adik dia buat cokodok. lol. Then aku keluar cari cousins aku kat luar rumah. still bebudak k. Ghupe nye dok main badminton plus basikal plus bola. Dah ada platform utk main badminton siap palang, then ada ruang besar lagi untuk main bola. Ada jalan tar kecik untuk main basikal. Oh oh ohsem. Lepas main badminton, aku try ah naik basikal. muahahahha ye lepas gian sekejap. Lama tak naik lah katakan.

Lepas makan semua, kami lepak dulu depan tv tengok upin ipin, pastu jadi apa ntah. That awkward moment bila kami nak balik dan dah ada kat luar pagar a.k.a atas jalan besar dah, cousin aku siap lari pergi kat pagar tu then lambai-lambai. Sanggup betul. haha padahal kami pergi rumah depa dari pukul 1 tengahhari hingga maghrib. lols best day ever.


Dari sudut kawasan rumah depa. Rumahnya yang kanan. Yang kiri tu rumah pekebun katanya.

Dah melawat dapur, sekarang melawatlah longkang pulak.

Irfan merajuk. orang tak bagi raket.

Dapat raket apa yang jadi?

Practise. Nanti nak beli. muahahaha

Irfan with his cousin berebut menda ala tu. haha

Okay the end!



3 comments:

  1. besar gila rumah sepupu akk

    ReplyDelete
  2. tertarik dengan budak kat tepi longkang tu. dah macam gaya YB melawat longkang penduduk kampung tersumbat nengok nye. haha~ siap dua tangan kat belakang pulak tu. hahahahahahaahahhaa~

    ReplyDelete

Watch your words, dude.